Massages

 

geniet van rust en ontspanning

voor jong en oud, voor hem en haar

Ayurveda

 

kom terug

in evenwicht en balans

Klankhealing

 

geef je over aan helende klanken

voor lichaam en geest

Waarom een massage boeken

 

Het geven van een massage kan vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren:

 

Vanuit klachten/symptomen

Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele.

  • Behandelen van lichamelijke klachten/symptomen gebeurt hoofdzakelijk door vaklieden uit de (sport)gezondheidszorg zoals sportmasseurs, chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten.
  • Adresseren van geestelijke c.q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten.
  • Daarnaast zijn er aanbieders van zogeheten alternatieve geneeswijzen die als onderdeel van hun methode (ook) massage gebruiken (zoals bij shiatsu). Door hen wordt vaak geen scheiding tussen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten gemaakt.

 

Vanuit wensen/behoeften

Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn. Massage kan (afhankelijk van de massee) ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn. Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, aan het lenigen van aanrakingsarmoede, of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven, kunnen aanleiding zijn voor een massage.

 

(Bron: Wikipedia)