Massages

 

geniet van rust en ontspanning

voor jong en oud, voor hem en haar

Ayurveda

 

kom terug

in evenwicht en balans

Klankhealing

 

geef je over aan helende klanken

voor lichaam en geest

Welkom op deze site!

 

Massage kan je beginnen leren, maar je zal nooit volleerd zijn. Je kan steeds verdergaan, terwijl de ervaring dieper en intenser wordt. Massage is een van de meest verfijnde kunsten en het gaat niet alleen om deskundigheid. Het is meer een kwestie van liefde...

Leer de techniek en vergeet ze dan. Voel alleen maar en beweeg al voelend. Als je grondig leert zul je merken dat negentig procent van het werk gedaan wordt door liefde en tien procent door techniek. Alleen al door de eenvoudige aanrakingen en het liefdevol aanraken, komt er ontspanning in het lichaam.

Als je de ander lief hebt en met hem meevoelt en zijn uiteindelijke waarde kan voelen; als je hem niet behandelt als was hij een mechanisme dat moet hersteld worden, maar als een energie van ontzaglijke waarde; als je dankbaar bent omdat hij je vertrouwt en je toelaat met zijn energie te spelen, dan zul je je langzaam aan gaan voelen alsof je een orgel aan 't bespelen bent. Het hele lichaam wordt als de toetsen van een orgel en je kan voelen dat binnenin het lichaam harmonie tot stand komt. Niet enkel de persoon zal geholpen worden, maar jij ook.

De wereld heeft behoefte aan massage, omdat de liefde verdwenen is. Een moeder raakte het kind aan, speelde met zijn lichaam en dat was massage. De echtgenoot streelde het lichaam van zijn vrouw en dat was massage; het was voldoende, meer dan voldoende. Dit was diepe ontspanning en een stuk liefde. Maar dat is uit de wereld verdwenen. Geleidelijk zijn we vergeten hoe we elkaar moeten aanraken, waar en hoe intens. Eigenlijk is het aanraken een taal die we vergeten zijn.